FINN DIN HUDTILSTAND

Vi hjelper deg å bli litt kjent med din hudtilstand, òg finne både behandlinger og produkt som kan hjelpe!

AKNE

Akne er en vanlig hudsykdom som kommer av betennelse i talgkjertlene som igjen fører til tilstopninger og hudormer. De oppstår som regel i ansiktet eller på bryst og rygg der det er flest talgkjertler.

HVA ER AKNE

Problemene oppstår gjerne tidlig i tenårene. Den økte talgmengden kan vises som hvite eller sorte "hudormer" eller prikker. Dersom talgproppen blir sittende fast kan bakterier bryte ned talgen, og avgi avfallsstoffer som igjen kan irritere og gjøre at talgkjertelen blir betent. akne vises først som røde, ømme kuler på huden og utvikler seg videre til større hevelser med puss.


Personer med kviser har ikke mer mannlige kjønnshormoner enn andre, men hos noen er talgkjertlene mer følsomme for hormonene. akne skyldes ikke urenslighet, og smitter heller ikke.


Typiske kjennetegn for akneutsatt hud:

 • Porene dine er tilstoppede (hudormer, hvite hoder)
 • Flere utbrudd er vanlige
 • Du har synlig betennelse og rødhet (se også Rosacea)

ÅRSAK

Akne opptrer på tvers av ulike hudtyper.
Aknehud har en overaktivitet i talgkjertlene, ofte grunnet ulike hormonelle påvirkninger på huden. Årsaken til akne kan også i mange tilfeller være reaksjoner på inntak av visse typer mat / drikke eller feil lokalbehandling / produktbehandling.

Aknehud er små eller store betennelser i talgkjertler, ofte (men ikke alltid) kombinert med fyllte talgkjertler. Aknehud opptrer mest hos yngre, men forekommer absolutt hos voksne også.

SYMPTOMER

Det vi vanligvis kaller akne er ømme hevelser i huden, med en synlig kjerne med puss. Hudormer (komedoner) er også vanlig. Dette er tilstoppede talgkjertler, og de kan være sorte (åpne) eller hvite (lukkede). Hudproblemene oppstår som regel på de områdene av kroppen hvor man har mest talgkjertler, det vil si ansikt, nakke og øverste del av rygg og bryst.


Man kan dele inn kviser etter stigende alvorlighetsgrad:

 1. Overflatisk kviser i form av hudormer.
 2. Kviser i form av røde og ømme kuler.
 3. Kviser i form av større verkebyller som etterlater skjemmende arr.

HVA KAN DU GJØRE SELV?

Gode resultater oppnås med riktig helhetlig behandling og riktige samt effektive hjemmeprodukter. Balanse Helsespa fører flere gode hudpleieprodukter beregnet for både fet hud, tilstoppet hud og akne. Ved lette plager kan det ofte være nok å behandle med hjemme-produkter. Men, ved mer vedvarende problemer er det ofte nødvendig med behandling hos hudpleier. Hudpleier vil også vurdere om probleme er trenger behandling av lege

Ikke klem på kvisene, det kan forverre plagene og gi arr.

BEHANDLE

Valg av behandling avhenger av hvilken type akne du har, alvorlighetsgrad, alder, tendens til arrdannelse og om du har andre sykdommer. Hudterapeutene på Balanse Helsespa vil hjelpe med å velge behandling og sette opp en behandlingsplan.


Det anbefales å fortsette med god hudpleierutine og ofte også lokalbehandling mot akne etter fullført behandling.

ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR AKNE

For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg. 

Behandlinger vi benytter for akne:
HYDRAFACIAL

CIRCADIA OXYGEN Rx+

CARBON LASER PEEL

ÅPEN HUDPLEIE

ALDRENDE HUD

   En aldrende hud som blir tatt godt vare på kan være både vakker og sunn, og holder seg spenstig og mer motstandsdyktig. Det aller viktigste man gjør for huden uansett alder er å ha gode rutiner for hjemmepleie og profesjonelle behandlinger.


  ÅRSAK

  Huden vår eldes på 2 måter:

  • kronologisk
  • Arv, livsstil og miljø


  Kronologisk betyr i tidsmessig rekkefølge og i kombinasjon med de andre faktorene opplever vi at linjer og rynker trer frem, huden blir slappere og grovere, og holder ikke like godt på fuktighet som før.

  Det er ikke alt vi får gjort så mye med, men likevel kan man både forebygge òg behandle. En moden hud som blir tatt godt vare på være både vakker og holde seg mer spenstig og frisk, enn en hud som ikke får den pleien den trenger.

  HVA ER ALDRING

  I aldrende hud reduseres produksjonen av hudceller, elastin, hyaluronsyre og kollagen i huden. Samtidig mister huden volum fordi fettvevet blir mindre og musklene slappere. Til sammen resulterer dette i aldringstegnene du ser i ansiktet

  Det er viktig med produkter som er med på å stimulere de cellene som danner nytt bindevev i huden for å forebygge mot slapp hud og rynker. I tillegg er det viktig å være forsiktig med soling og samtidig bruke gode produkter og solfaktor.


  Typiske kjennetegn for aldrende hud:

  • Overfladiske rynker og linjer
  • Dype rynker
  • Slapp hud
  • Tørr hud
  • Pigmentflekker og ujevn hudfarge
  • Utvidete blodkappilærer og rød hud
  • Elastoser
  • Føflekker og vorter
  • Gradvis større porer


  Hudens aldring starter ca ved 25-års alderen. Utviklingen går sakte i begynnelsen, men for hvert 10-år akselererer utviklingen seg raskere og raskere. De første alderstegnene starter enten rundt øynene eller rundt munnen i form av blant annet rynker og slapp hud.

  GOD PLEIE

   Det er aldri for sent å komme i gang med gode hudrutiner og endring, men det krever ofte litt sterkere verktøy når man har ventet mange år med å ta tak i det. Å “eldes med verdighet” må ikke være synonymt med at man ikke skal ta vare på huden og la den forfalle. Våre hudpleiere hjelper deg gjerne om du ønsker å ta vare på huden din uansett hvor i livet du befinner deg. Kom gjerne innom for en gratis konsultasjon!

   ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR ALDRENDE HUD

   For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg.

   Behandlinger vi benytter for aldrende hud:
   HYDRAFACIAL

   CIRCADIA SWICH 

   Prx-T33  HYBRID

   MICRONEEDLING

   MESOPEN

   CARBON LASER PEEL

   PLASMA PEN

   KOSMETISKE INJEKSJONER

   RESTYLANE

   ÅPEN HUDPLEIE

   SENSITIV HUD

    Sensitiv hud er en hud som reagerer med rødhet og i mange tilfeller ulike reaksjonsformer som kløe, utslett, eksem eller lignende. Sensitivitet kan opptre på og i alle ulike hudtyper. 

    Det er som oftest behov for å få hjelp til å finne riktige produkter for å løse problemene. Det er viktig å bygge opp hudens og kapillærenes styrke og motstandskraft slik at huden kommer i balanse.


    Typiske kjennetegn for sensitiv hud:

    • Vanlige hudpleieprodukter gir svie, kløe eller en brennende følelse
    • Huden din rødmer lett
    • Huden virker flassende og tørr
    • Du opplever tilfeldige røde flekker i nakke og / eller ansikt

    SENSITIV HUDTYPE

    Sensitiv hud har nærmest blitt en folkesykdom. Flere og flere av oss reagerer på både produkter, mat og andre ting.Sensitiv hudtype er det egentlig veldig få som har. Det er kun de med veldig lys/rødlig/fregnete hud, og de som har de små blodkapillærene veldig høyt opp i huden, som har en genetisk sensitiv hud. De som sliter med forskjellige former for eksem og hudsykdommer kan også sies å ha sensitiv hudtype.

    SENSITIV HUDTILSTAND

    Andre som sliter med sensitiv hud, har som regel en «sensitivisert hudtilstand», det vil si at huden har reagert på noe, som har gjort den reaktiv og sensitiv. Dette er det heldigvis lettere å gjøre noe med. Huden kan bli sensitivisert av mange forskjellige ting. Det kan være både indre og ytre faktorer. Sykdom og medisiner er en ting. Feil bruk av produkter eller overstimulering av huden er en annen grunn til at huden kan bli sensitivisert.

    En tredje grunn kan rett og slett være at huden er sår p.g.a. akne eller at den er så knusktørr at hudens beskyttende barriere ikke fungerer.

    ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR SENSITIV HUD

    Det er ikke nødvendig å skille mellom sensitiv hud og rosacea når vi velger behandling, Vi tilpasser hver behandling etter at vi har definert hudproblemet og setter opp en individuell hud-protokoll for deg.


    For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg. 

    Behandlinger vi benytter for sensitiv hud og rødhet:
    CIRCADIA OXYGEN Rx+

    LED-LYS

    FERULAC PEEL

    HYDRAFACIAL

    MICRONEEDLING

    CARBON LASER PEEL

    ÅPEN HUDPLEIE

    ROSACEA

     Rosacea er en kronisk betennelsetilstand som starter i de små tynne blodårene (kaplærene). De vises tyddelig rødhet i huden (starter på kinnben/neserygg), synlige blodkar, nupper, og i fremskreden tilstand betennelseskuler. 

     SYMPTOMER

     Rosacea består av kraftig utvidete kappilerer og røde «knuter» som inneholder en type bakterie. Det er viktig at en med rosacea ikke foretar utklemming av disse «knutene». Noen symptomer er svie, brennende varm følelse, huden kan være vond. Svie i øynene og lyssensitiv.
     Hud med rosacea avhengig av riktige produkter for å fjerne bakteriene / holde bakteriene borte og styrke blodkarveggene.

     Typiske kjennetegn for Rosacea:

     • Ulike grader av rødhet og utvidete blodkappilerer
     • Rødheten starter først i kinnene og kan utvikle seg til hele ansiktet 
     • I de alvorligste tilstandene er det en betennelsestilstand i blodkappilærene 
     • Røde «knuter» som kan ligne på akne 

     FORSTADIER TIL ROSACEA

     Man kan forebygge at tilstanden utvikler seg hvis man oppdager symptomene tidlig. Vi snakker om forstadiet til rosacea. Hvis du kjenner igjen et av/ eller alle disse tegnene, er det viktig å ordne time hos hudpleier for og starte forebyggende tiltak før det utvikler seg til sykdom:

     Typiske kjennetegn for forstadier til Rosacea:

     • Svie i kinnene og rødhet oppstår i solen
     • Sterke krydder gir kløe og irritasjon i kinnene
     • Veksling fra kulde til varme gir de samme symptomene
     Rosacea_3_ulike_typer

     BEHANDLING OG LINDRING

     For hud med rosacea er det helt avgjørende med en god hudpleierutine med nøye utvalgte produkter som roer ned, lindrer og samtidig styrker huden. En god solfaktor som huden tåler er vesentlig i den daglige beskyttelsen og forebygging. Viktig: La våre hudterapeuter guide deg slik at du unngår bom-kjøp.


     Rosacea vil i ubehandlet tilstand føre til sterkt tap av elastin og kollagen. Dette vil skade huden og resultere i særlig store og vide porer og at huden "vokser" på nesen(Rhinofyma), hengende øyelokk, både øvre og nedre. I siste stadier kan det betennelsen angripe blodkarene i huden som omgir indre organer. Men, dette er ikke vanlig å se i den vestlige delen av verden, da vi har kunnskapen og medisiner for å behandle.

     NB!

     Du vil bli informert av din hudpleier dersom hun ser at tilstanden er utviklet så langt at du må ha hjelp av reseptbelagt medisin.

     ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR ROSACEA

      Det er ikke nødvendig å skille mellom sensitiv hud og rosacea når vi velger behandling, Vi tilpasser hver behandling etter at vi har definert hudproblemet og setter opp en individuell hud-protokoll for deg. 


     Vi anbefaler at du starter tidlig med behandlinger, før tilstanden utvikler seg. Vi har flere gode behandlinger, men for ved førstegangs besøk velger du "Åpen Hudpleie". Din hudpleier gir deg en grundig hudanalyse og rådgivning i tillegg til den behandlingen dere velger. Det er viktig at du føler du har en god dialog med din hudpleier. hun vil være en god støttespiller i behandling og forebyggingen av å utvikle tilstanden.

     Behandlinger vi benytter for Rosacea:
     CIRCADIA OXYGEN Rx+

     LED-LYS

     FERULAC PEEL

     HYDRAFACIAL

     CARBON LASER PEEL

     ÅPEN HUDPLEIE

     PIGMENTER - MELASMA

      Pigmentflekker er mørke flekker som kan oppstå i huden, særlig i ansiktet. Tilstrekkelig solbeskyttelse er et av de viktigste
      tiltakene for å forebygge mot pigmentering. Har flekkene først oppstått kan det være svært vanskelig å gjøre noe med dem.


      ULIKE TYPER PIGMENTSKADER

      Melasma (også kalt chloasma, kloasme eller «svangerskapsmaske») er en av de vanligste. Disse pigmentflekkene er ofte symmetriske og oppstår som regel på soleksponerte områder som kinnene, neseroten, i pannen og på overleppen. Noen opplever å få melasma på hendene, armene og andre steder på overkroppen.

      ÅRSAK

      Sol er den viktigste enkeltfaktoren for å utvikle melasma. Den eksakte årsaken bak er ukjent, men det ser ut som at endringer i hormonstatus og arv spiller inn. Kvinner i alderen 20-40 år er mest utsatt. Opptil 70 % av gravide opplever slik hyperpigmentering, hvorav kvinner med en litt mørkere hudtype er mest utsatt. 10 % av p-pillebrukere utvikler melasma.


      Hos de fleste gravide forsvinner flekkene etter endt svangerskap, men hos noen tar det lang tid eller flekkene blir permanente. Hos de som bruker p-piller ser en ofte at flekkene forsvinner dersom man slutter å ta slike legemidler, men at det tar lengre tid enn det gjør etter et svangerskap. Det er vanlig at pigmentflekkene blir mer synlige om sommeren, da områdene som tidligere har fått flekker blir raskere brune igjen ved ny soleksponering.

      FOREBYGGING

      God solbeskyttelse er det viktigste du kan gjøre. Er solen sterk bør du smøre deg godt med en solkrem tilpasset hudtypen din og med tilstrekkelig høy faktor (minst 30, gjerne mer).

      Sørg også for at du legger inn tilstrekkelig med pauser i skyggen når du er ute i sterk sol, særlig mellom klokka 12 og 15 når sola står høyest på himmelen.

      I vinterhalvåret bør du også bruke solfaktor pga stråling fra dataskjermer, LED-lys, lysstoffrør, telefonskjermer og TV.

      ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR PIGMENTER

      For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg.

      Behandlinger vi benytter på pigmenter eller melasma:
      HYDRAFACIAL

      CIRCADIA SWICH 

      FERULAC PEEL

      Prx-T33  HYBRID

      MICRONEEDLING

      CARBON LASER PEEL

      ÅPEN HUDPLEIE

      COUPEROSE

      Couperose er en fellesbenevnelse for små sprengte blodkar

      Oftest er ansiktet affisert, men hals, bryst og andre områder kan også affiseres. Mange kaller dette solskadet hud og inkluderer ofte også pigmentforandringer.

      • Teleangiektasier, små sprengte blodkar
      • Røde flekker med utløpere (spider veins)
      • Prikker (cherry spot)
      • Generell rødhet i kinnene, også kalt eplekinn


      For mange er rødhet i huden og tydelige blodårer I ansiktet veldig skjemmende. En kombinasjon av dårlig bindevev og en genetisk disposisjon er den mest sannsynlige årsaken til couperose. I tillegg har ytre påvirkning som alkohol, sol og kulde en stor innvirkning på problemet.

      ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR COUPEROSE

       Det er ikke nødvendig å skille mellom sensitiv hud og rosacea når vi velger behandling, Vi tilpasser hver behandling etter at vi har definert hudproblemet og setter opp en individuell hud-protkoll for deg. 


      For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en
      "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg.

      Behandlinger vi benytter for sprengte blodkar:

      DIATHERMI

      CIRCADIA OXYGEN Rx+

      LED-LYS

      MICRONEEDLING

      PLASMA PEN

      ÅPEN HUDPLEIE

      STORE PORER

      Flere plages av store porer og hudormer, og leter etter produkter og behandlinger som kan minimere dette. Faktisk er det så mange som 80% av oss som har en genetisk ”kombinert” hudtype, det vil si at man at gjerne har større porer i t-sonen (panne, nese og hake), mens man ellers i ansiktet kan oppleve huden som mer normal.

      ÅRSAK

      Store porer er svært vanlig hos mange. Noen føler kanskje de alltid har hatt store porer, mens andre plutselig oppdager at huden har fått et grovere trekk. Det er flere årsaker til at noen har store porer.

      • Høy talgproduksjon
      • Gener
      • Alder
      • Solskader
      • Tilstoppede porer

      Mange med grove porer har det genetisk i familien. Fet hud og talg i seg selv kan også føre til store porer. Svarte prikker, komedoner, er talg som har oksidert på grunn av tette porer. Hvis du har svarte porer har du fet hud og bør bruke produkter tilpasset dette.

      Alder og livvstil påvirker størrelsen på porene. Ved økt alder taper man mye kollagen og elastin. Dette fører til at huden blir slapp og porene utvides. UV-skader vil også ødelegge bindevev som kollagen og elastin og dermed utvide porene.


      HVORDAN BEHANDLE

      Man kan aldri bli helt kvitt porer da det er hudens måte å puste på. Men, de kan reduseres med gode produkter og behandlinger.

      Alle med fet hud bør ha rens, skrubb, eksfoliering og talgkontroll som fast hudpleie-rutine. Balanse Helsespa har ypperlige produkter og behandlinger for å minimere porer.

      Ettersom det er mye av det genetiske som gjør at vi har større porer, må man være klar over at de aldri vil kunne forsvinne helt. Det finnes likevel både produkter og behandlinger som effektivt vil kunne absorbere talget som sitter i porene, og som vil kunne trekke porene sammen slik at de blir mindre.

      ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR PORER

      For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg. 

      Behandlinger vi benytter for store porer:

      MICRONEEDLING

      DNA PEEL

      MESOPEN

      PLASMA PEN

      ÅPEN HUDPLEIE

      ARR

      Arr kan være plagsomme og skjemmende, og kan påvirke selvtilliten. Alle arr, uansett størrelse eller plassering, kan oppfattes

      som et personlig problem. Proaktiv behandling for å minske arrenes synlighet kan hjelpe til med å styrke selvbildet.

      HVA ER ARR

       Når et sår leges, bygges nytt vev fra sårkanten. Overhuden og støttevevet bygges på samme måte. Hvor dypt og størrelsen på såret, er avgjørende for hvordan huden leges. Et arr oppstår når en skade eller et sår ikke bare skader overhuden men også de andre hudlagene. Ny hud dannes over såret, men mangler visse egenskaper som fantes i den opprinnelige huden. Den nye huden er ofte mindre elastisk og har begrenset funksjon (hår- og svettekjertler er borte). Resultatet blir et synlig arr som er mer eller mindre rødlig i fargen.

       Jo mer huden skades, jo lengre tid tar det før den leges og desto større er risikoen for arr.

       De gjendannete kollagenfibrene forandrer ikke bare huden utseendemessig, men også deler av hudpartier med arrvev får begrenset funksjon (uten hår og svettekjertler) og bevegelighet. 

       Det kan ta opptil 18 måneder før arr blir borte eller blekner etter en skade.


       Problem-arr kan gi følgende ringvirkninger:  

       • Vokse seg større
       • Forbli røde/mørke og forhøyede uten å blekne
       • Forårsake ubehag, kløe eller smerte
       • Begrense førligheten i ledd
       • Ubehag i forhold til hvordan arret ser ut  

        HVA PÅVIRKER DANNELSE AV ARR

        Arr påvirkes av alder, lokalisering og (til en viss grad) genetiske faktorer. Yngre hud er følsom for overproduksjon under tilhelingsprosessen, noe som kan føre til større og tykkere arr. Et arr kan i starten virke rødt og tykt for så blekne med tiden.


        • Alder
         Huden leges senere hos eldre mennesker, mens ung hud har en tendens til å ”overprodusere” og får dermed større og tykkere arr.
        • Genetiske faktorer
         Mennesker som har mye pigment i huden, f.eks. personer med afrikansk eller asiatisk opprinnelse, er spesielt utsatt for å få unormalt store arr som f.eks. keloider.
        • Arrområdet
         Arr på og i nærheten av muskler som er spesielt aktive, som rygg, ben, skuldre og ledd, sprer seg ofte utover og blir mer synlige enn arr på mindre aktive hudområder

        BEHANDLINGER FOR ARR

        For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg. 

        Behandlinger vi benytter på arr:

        MICRONEEDLING

        MESOPEN

        PLASMA PEN

        RESTYLANE

        LED-LYS

        ÅPEN HUDPLEIE

        STREKKMERKER

        Strekkmerker oppstår ofte i puberteten eller under graviditet når man vokser raskt, og skyldes at de elastiske fibrene i underhuden overstrekkes. Strekkmerker blir mindre synlige over tid, men kan være utfordrende å bli kvitt.

        HVA ER STREKKMERKER?

        Strekkmerker (striae) er skader som oppstår i kroppens underhud. De opptrer i starten som rosa til blåfiolette striper eller bånd på magen, setepartiet, brystene, lårene eller armene. Stripene innebærer overstrekking av elastiske fibre i huden. Disse fibrene gjenvinner ikke sin elastisitet, noe som gjør at det i de aller fleste tilfeller dreier seg om varige endringer i huden.

        ÅRSAKER

        Strekkmerker (striae) ses som rosa til blåfiolette linjer eller bånd på mage, seteparti, bryst, lår eller armer. Merkene skyldes at de elastiske fibrene i underhuden overstrekkes. I de fleste tilfeller er slike merker varige da disse fibrene ikke gjenvinner sin elastisitet, men over tid kan de bli mindre synlige

        HVEM FÅR STREKKMERKER?

        Strekkmerker oppstår ofte i puberteten, under graviditet og når man vokser raskt. Kvinner er mer utsatt enn menn. Tallene varierer, men det hevdes at omtrent 70 % av jentene og 40 % av guttene har dette i slutten av tenårene. Strekkmerker forekommer hos opptil 90 % av alle gravide på slutten av svangerskapet. Kvinner med mørk hudfarge og de som tidligere har fått strekkmerker på bryst eller lår har økt risiko. Det samme har kvinner som kommer fra familier medtendenstil strekkmerker.

        ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR STREKKMERKER

        For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg.

        Behandlinger vi benytter for strekkmerker:

        MICRONEEDLING

        FERULAC PEEL

        Prx-T33 HYBRID

        MICRONEEDLING

        LED-LYS

        ÅPEN HUDPLEIE


        SKIN TAGS & ALDERSFLEKKER

        SKINTAGS | STILKVORTER | HUDFLIKER

        Skin tags er overvekst av bindevev i huden og kan best beskrives som overflødig hud festet til en tynn «stilk». De er oftest hudfargede, men kan også være litt mørkere i fargen.

        Vanligvis er de noen få millimeter små, men de kan bli flere centimeter store. Skin tags dukker gjerne opp på bestemte steder på kroppen, og de vanligste områdene å få dem er halsen, armhulene, lysken, i området der bh`en strammer, underarmen og på øyelokkene.

        De dukker opp uten forvarsel og gjerne der klær/smykker gnisser mot huden eller der det er mye friksjon hud mot hud. De har gjerne en liten blodåre og kan blø hvis an river/ klør på de.

        NB: Ved behandling hos oss vil det ikke blø eller etterlates åpent sår etter fjerning.


        Ikke fjerne skin tags hjemme!

        Man skal ikke fjerne skintags hjemme,  det er viktig å vite at det faktisk er en skin tag før man fjerner den. Hos oss utføres dette av trente hudterapeter og vi vil gjøre en proffesjonell vurdering før vi gjør noe.

        – Noen ganger kan det være noe annet enn en skintag og derfor vil vi vurdere hvert tilfelle og eventuelt be deg få den  sjekket av hudlege før man begynner å fjerne dem.

        SEBOREISK KERATOSE | ALDERSFLEKK

        Seborreiske keratoser er en vanlig type pigmentflekker, også kalt  aldersflekk eller talgvorte. Forekomsten øker med alder, og det er en arvelig komponent. En keratose ses som en lysebrun eller mørk flekk i huden. I starten er de typisk flate, men kan med tid få en ru overflate. Seborreiske keratoser er vanligst i ansikt, men kan oppstå hvor som helst på kroppen.

        BEHANDLINGER STILKVORTER & ALDERSFLEKKER

        For første behandling må hudterapeuten foreta en grundig vurdering for og velge den rette behandlingen for deg, så, bestill gjerne en "Åpen Hudpleie", der velger vi den korrekte behandlingen for deg. 

        Behandlinger vi benytter:

        DIATHERMI

        PLASMA PEN


         Vil du ha hjelp med å velge produkt og behandling som passer deg best?

         Kontakt oss eller besøk BALANSE HELSESPA i Grønnegata 82 for å få gratis råd og veiledning om
         hudpleieprodukter, kosmetikk og behandlinger som passer deg og din hud best.

         BOOK GRATIS KONSULTASJON