BLODKAR SKLEROSERING

SPRENGTE BLODKAR SKLEROSERING - UTFØRES AV LEGE

Liker du ikke gå i shorts eller kjole fordi du ikke vil vise frem dine bare ben på grunn av dine sprengte blodkar?

Sprengte blodkar kan være en veldig stor plage, da mange oppfatter dem som kosmetisk sjenerende, men behandlingsmetoden for å fjerne sprengte blodkar er skånsom og effektiv.


Sklerosering er en effektiv metode til å fjerne sjenerende sprengte blodkar på ben, hvor området for sprengte blodkar er større enn for eksempel i ansiktet. Behandlingen skjer ved at en oppløsning med Aethoxysklerol sprøytes inn i den syke venen. Væsken virker vevsirriterende og utløser en lokal irritasjon i åreveggen, slik at blodåren klemmer seg sammen og hindrer blodgjennomstømming. Blodet renner derfor andre veier og de sprukne karveggene blir brutt ned og de sprengte blodkarene forsvinner

BEHANDLINGEN

Hvordan foregår behandlingen

Sklerosering foregår uten bedøvelse, og det er ingen smerter forbundet med behandlingen. En veldig tynn nål brukes til selve behandlingen, så du kan merke små stikk og svak svie når skleroseringen utføres.


Det er ikke alltid mulig å se effekten av behandlingen umiddelbart, da det kan ta tid før blodkarene lukker seg fullstendig. Noen sprengte blodkar forsvinner etter bare én behandling, men vanligvis er det behov for 2-4 behandlinger for å oppnå et varig og tilfredsstillende resultat.


ViKTIG!

 • Du må ta med deg kompresjonsstrømper Klasse 1 til behandlingen.
 • De skal brukes i 3 døgn før behandling og i 4 dager på dagtid etter behandlingen.


PRIS

Det kreves ofte flere behandlinger for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Totalprisen gis ved en forundersøkelse, hvor legen kan fastsette et behandlingsopplegg.

LURER DU PÅ NOE OM BEHANDLINGEN?

Bestill en uforpliktende konsultasjon

Etter skleroseringsbehandling

 1. Det er svært viktig å bruke komresjonsstrømper klasse 1 på dagtid i 4 dager etter behandlingen.

 2. Etter en behandling med sklerosering hvor de sprengte blodkarene blir fjernet, kan huden i området hovne opp. Du kan oppleve at blodkarene som er behandlet kan få en mørkere farge, men dette vil avta over tid.

 3. Etter behandlingen skal man unngå en hard fysisk aktivitet, badstue og direkte sollys i omtrent 1 uke. Bruk deretter en solkrem med høy faktor for å beskytte området hvor de sprengte blodkarene ble fjernet.

Hvor lenge varer effekten av sklerosering?

Sprengte blodkar kan oppstå gjennom hele livet, som betyr at nye sprengte blodkar kan oppstå. Når nye sprengte blodkar forekommer i livet er veldig individuelt, og avhenger av forskjellige faktorer som en persons alder, livsstil og fysikk.

Konsultasjon 

Det er viktig med en grundig konsultasjon før sklerosering hos legen. Du får informasjon om behandlingen, praktisk informasjon, hvor mange behandlinger og pris.


Det er ansvarlig lege som avgjør om du er kandidat for sklerosering av sprengte blodkar.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

Autorisert helsepersonell

Hos Balanse Helsespa kan du være sikker på at du er i trygge hender. Behandlingen utføres av lege Pedro Sait som har mange års erfaring med sklerosering. Han legger vekt på god informasjon før behandlingen og oppfølging etterpå.

INFORMASJON SPRENGTE BLODKAR

Årsaker til sprengte blodkar

Sprengte blodkar utvikles på beina ofte over flere år, og det er ulike grunner til at de forekommer. Sprengte blodkar rammer rundt 50% av den voksne befolkningen, og er derfor veldig vanlig. Oftest er det arv som er årsaken, men miljø og andre faktorer har også en veldig stor innvirkning på sprengte blodkar:

 • Alder
 • Genetisk predisposisjon
 • Solskadet hud
 • Overvekt
 • Vind og vær
 • Visse hudsykdommer
 • Livsstilsykdommer


Når du blir eldre, vil elastisiteten i blodkarene avta, og veneveggene blir derfor mer skjøre og risikoen for sprengte blodkar øker.

Under en graviditet skilles hormonet progesteron ut, noe som øker ettergivenheten i karveggene. I tillegg fordobles blodvolumet også i forbindelse med en graviditet, slik at trykkbelastningen i blodkarene øker betydelig, noe som også kan føre til sprengte blodkar eller åreknuter.


Sol, vind og kulde kan skade huden og forårsake sprengte blodkar i ansiktet, spesielt på nesen og kinnene.

Forskjell på sprengte blodkar og åreknuter

Hvis du har sprengte blodkar på beina som er blitt fjernet ved sklerosering, men opplever at de sprengte blodkarene fortsetter å komme tilbake, kan dette skyldes underliggende problemer, som for eksempel åreknuter. Dette betyr at selv om du blir behandlet gjentatte ganger, vil de fortsette å komme fordi årsaken skyldes åreknutene. Det er derfor viktig at før du fjerner de sprengte blodkarene, at du identifiserer om det er åreknuter i området med de sprengte blodkarene. Dette gjøres ved en konsultasjon hvor legen undersøker beina for å kartlegge om du er kandidat for sklerosering


Åreknuter oppstår når blodet samles i puljer i beina. Denne tilstanden oppstår når funksjonen til veneklaffene er nedsatt, og vil derfor forårsake tilbakeløp i blodårene. Når blodet samler seg i puljer, gir det et stort trykk venen, noe som kan føre til sprengte blodkar. Derfor ser man ofte at en person som har mange sprengte blodkar på beina har også ofte åreknuter. Disse må behandles kirurgisk.

Finner du ikke ledige timer på onlinebookingen?
Ta kontakt med Balanse Helsespa for og avtale tid: tlf 48426000 / mail: hud@balansespa.no


Book time hos vår lege:

Konsultasjon kan gjerne kombineres med time dersom du ønsker å få utført behandling samtidig.

BOOK GRATIS KONSULTASJON