Vintertørre Lepper

RÅD FOR VINTERTØRRE LEPPER

Leppene har lite naturlig beskyttelse mot kulde, sol, vind og vær, men med jevn pleie og omtanke kan du komme deg gjennom årstidene med hele lepper som ikke svir og verker.


Mange har en tendens til å slikke på leppene når de blir tørre, men det forverrer tilstanden. Det samme gjelder dersom du har for vane å bite av eller pirke bort tørre hudflak. Vinterens utfordringer er ikke bare kulden ute, men også den tørre innelufta. En luftfukter kan dermed bidra til friskere lepper. Du bør også sørge for å drikke nok vann.


Slik pleier du leppene

 • Pust gjennom nesen. Puster du gjennom munnen kan dette bidra til Å  tørke ut leppene.
 • Smør deg ofte med en fuktighetsbevarende leppeprodukt. Helst et som innehold hyaluronsyre og naturlige planteoljer som for eksempel jojoba- og avokadolje. Disse gir en barriere som forsegler fuktigheten.
 • Før du går ut i kaldt, tørt vær bør du påføre leppekrem eller leppepomade og dekke leppene med et skjerf.
 • Kanskje må du prøve ulike leppeprodukter før du finner en som du synes virker godt.
 • Produkter med lanolin og vaselin (petroleum) virker uttørkende og selv om det blir sagt at de skal hemme fukttap, så skal det ikke påførs den tynne og sensitive huden på leppene.
 • Dersom du er mye ute, bør du bruke leppeprodukt med solfaktor.
 • Unngå leppeprodukt i krukker. Den gjentatte dyppingen av fingre i krukken kan føre til bakterivekst.
 • Ta kontakt med oss dersom du har røde, såre lepper som ikke blir bedre med disse rådene.

LUSCIOUSLIPS

Vårt beste våpen mot vintertørre lepper. Det både forebygger og behandler. Vi anbefaler å ha på et tynt lag på leppene når du sover for og reparere og på dagtid: alltid når du går ut, på jobben og uansett ellers. virker forebyggende og pleiende

SENSITIV HUD

Reagerer med rødhet og i mange tilfeller ulike reaksjonsformer som kløe, utslett, eksem eller lignende. Det er viktig å bygge opp hudens og kapillærenes styrke og motstandskraft slik at huden kommer i balanse.


Typiske kjennetegn for sensitiv hud:

 • Vanlige hudpleieprodukter gir svie, kløe eller en brennende følelse
 • Huden din rødmer lett
 • Huden virker flassende og tørr
 • Du opplever tilfeldige røde flekker i nakke og / eller ansiktROSACEA

Består av kraftig utvidete blodkappilerer og røde «knuter» som inneholder en type bakterie. Det er viktig at en med rosacea ikke foretar utklemming av disse «knutene». Derimot trenger hud med rosacea riktige og profesjonelle behandlinger.


Typiske kjennetegn for Rosacea:

 • Ulike grader av rødhet og utvidete blodkappilerer 
 • Rødheten starter først i kinnene og kan utvikle seg til hele ansiktet 
 • I de alvorligste tilstandene er det en betennelsestilstand i blodkappilærene 
 • Røde «knuter» som kan ligne på akne

ANBEFALTE BEHANDLINGER FOR SENSITIV HUD & ROSACEA

 Det er ikke nødvendig å skille mellom sensitiv hud og rosacea når vi velger behandling, Vi tilpasser hver behandling etter at vi har definert hudproblemet og setter opp en individuell hud-protkoll for deg. 

SensiPeel

Stabiliserer og roer ned hud som er sensitiv, rød og stresset samt rosacea. Bygger opp og styrker hudens funksoner, særlig de små blodkarene. Bygger opp barrieren og fuktighetsnivået.

PROBIOTICA NOURISHING PEEL - GlowBiotics

Hudpleie forsterket med probiotika! Balanserer rødhet og stresset hud. Særlig bakterielle feks. akne og rosacea. Men, også eksem, sensitiv hud, sebhorre og perioral dermatitt.

LED-LYS TERAPIStimulerer veksten av nytt sunt vev og produksjon av kollagen i underhuden.  Rødt lys fremmer kollagen-produksjonen og er helende. Man trenger ikke forberedende behandling og ligger avslappet i 25 minutter. Kan utføres som en enkelt behandling, men er også gunstig som en kur.
Behandlingen kan med fordel suppleres med de ovvenstående behandlingene.

FILLER SKINBOOSTER

Med needling

Skinbooster gjenfukter huden i dybden, forbedrer hudens kvalitet og gir et naturlig og friskt utseende. Kan forebygge sensitivitet ved ekstremt tørr hud. Utføres med Skinpen (nanoneedling) og ikke sprøyte. Det er en ikke-invasiv innslusing av fuktighetskoponenter som hudens egne. Fuktifilleren fordeler seg jevnt i huden øyeblikkelig og uten klumper.

En kur på tre behandlinger kan i tillegg bygge fylde i huden.